Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Відкрито інформацію про власників та користувачів земельних ділянок

5 жовтня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування презентували нові електронні послуги у земельній сфері. Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

На виконання прийнятого парламентом Закону № 2423 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції», відкрито інформацію про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України.

Електронна послуга доступна через Публічну кадастрову карту map.land.gov.ua. Обов’язковою умовою отримання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника (фізичної або юридичної особи) – з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку). Інформаційна система автоматично опрацьовує запит та надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Інформація надається на безоплатній основі.

Відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в Україні та підвищить прозорість у сфері земельних відносин. Також запроваджено електронну послугу онлайн замовлення витягу про нормативну грошову оцінку землі. Це одна з найбільш запитуваних адміністративних послуг, які надає землевпорядна служба.

Відомості про нормативну грошову оцінку землі необхідні при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них. «Розвиток інформаційних технологій дозволяє значно спростити та пришвидшити процес отримання відомостей з Державного земельного кадастру. Крім того, безконтактні адміністративні послуги, які ми активно запроваджуємо, є ефективним інструментом у боротьбі з корупцією, оскільки відсутній контакт замовника з чиновниками», – зазначив Максим Мартинюк, голова Держгеокадастру. Принцип екстериторіальності сервісів, що надає земельна служба, є необхідною умовою успішного проведення децентралізації.

Можливість скористатися функцією онлайн замовлення послуги значно скоротить процес отримання інформації та мінімізує контакти громадянина з чиновником. Отримати готовий витяг можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг, який обере сам запитувач. При цьому необхідно пред’явити тільки документ, що посвідчує особу.

«Сьогодні запровадження електронних послуг є одним з головних пріоритетів більшості демократичних країн. Адже електронні послуги – це доступні, прозорі, не корупційні, швидкі та зручні адміністративні послуги, це те, що від нас найбільше очікують громадяни та бізнес, – повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України. – Я щиро вірю, що запровадження електронних послуг стане одним із головних пріоритетів й для України. І сьогодні ми робимо черговий важливий крок та презентуємо нові електронні послуги у дуже складній земельній сфері».

Електронні послуги запроваджені за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Держгеокадастр надає 16 адміністративних послуг. До кінця року половина з них буде переведена в електронний формат, а до 1 липня 2016 року 100% послуг Держгеокадастру будуть доступні онлайн.

 

http://www.chas.cv.ua

Блог Юрист Луцьк

Юрист Луцьк, Адвокат Луцьк Матвіюк Наталія Росиславівна

Юрист Луцьк, Адвокат Луцьк, Юридичні послуги у Луцьку на Волині та Західній Україні, Реєстрація та припинення юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Луцьк, внесення змін в установчі документи, договірна та кадрова робота, юридичне обслуговування підприємств та підприємців, позовна робота. (099) 634-86-83; (096) 855-08-88; yurist-1@ukr.net
  • Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій (щодо скасування реєстрації...

  • Плату за оренду земельних паїв запропоновано встановити у розмірі не менш ніж 10% вартості чорноземів. Сьогодні мінімальна ставка — 3%. У...

  • В Україні з'явиться Державна аудиторська служба Кабмін вирішив створити Державну аудиторську службу України, реорганізувавши Державну фінансову інспекцію шляхом перетворення. Служба утворюється...

Портал новин

Блог Адвокат Луцьк

Адвокат Луцьк, Юрист Луцьк, Юридичні послуги у Луцьку

Реєстрація та припинення юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Луцьк, внесення змін в установчі документи, договірна та кадрова робота абонентське обслуговування підприємств та підприємців, позовна робота, сімейні, трудові, спори, інші юридичні послуги. (099) 634-86-83; (096) 855-08-88; yurist-1@ukr.net
Ви знаходитесь: Home Новини Відкрито інформацію про власників та користувачів земельних ділянок

Rambler's Top100 HotLog  МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

bigmir)net TOP 100 Анализ веб сайтов